Hovězí tyčky
Hovězí tyčky
Potřebujeme:
500g celozrnné mouky
200 – 250g hovězího
2 vejce
špetka sušeného česneku
špetička prášku do pečiva
1 lžíce olivového oleje
voda dle potřeby
Do mísy si nasypeme celozrnnou mouku, přidáme mleté hovězí maso, vejce, česnek, prášek do pečiva, olej a v případě potřeby vodu. Vařečkou začneme vypracovávat těsto, které si potom vyklopíme na vál. Začneme vypracovávat tužší, nelepivé těsto.
Klidně můžeme přimíchat i další mouku.
Po vypracování těsta si ho rozdělíme na několik dílů a vyválíme placky silné cca 3mm a začneme rádýlkem vykrajovat tyčky.
Tyčky dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu, cca 20min. Spíše vysušujeme, než pečeme. Po vychladnutí tyčky přendáme na tác. Pokud je necháte při pokojové teplotě, kde není vlhko, sušenky se více vysuší a tím se jejich trvanlivost prodlouží na hodně dlouhou dobu.
Přeji mnoho zdařilých povelů
Danda Humlová