Masové pamlsky

Publikováno: 19.11.2017
Autor: Marta Mannelová
Foto: Marta Mannelová

Dnes přinášíme recept na báječné domácí masové pamlsky, kterými uděláte jistě svým psím a možná i kočičím přátelům velikou radost. 

Ingredience:

  • Maso - játra, srdce, sekaná, kuře, ryby, rybičky v konzervě, barf maso... (maso lze syrové i vařené)
  • 1-2 rozdrcené stroužky česneku
  • 2 vajíčka
  • mouka na zahuštění těsta (lze i ovesné vločky)

Množství masa závisí na tom, kolik sušenek chcete dělat. Na menší pekáček je třeba cca 400g masa.

Postup:
Maso v mixeru rozemeleme na jemno, pokud je třeba. Pokud je maso jemné lze sušenky umíchat i v míse. Přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme, až vznikne řídké těsto.

Těsto vylijeme na pečící papír a pečeme cca 20min na 180°C (nebo dozlatova). Poté otočíme a již bez pečícího papíru pečeme druhou stranu cca 10min.
Po vychladnutí nakrájíme na plátky nebo kostičky.

V lednici vydrží sušenky cca 3 dny až týden, zbytek dáme do mrazáku a postupně rozmrazujeme dle potřeby (rozmrazují se poměrně rychle).

Kam dál: 

Hovězí tyčky

Domácí játrové sušenky

Špenátové sušenky

Narozeninový sulcový dort

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...