Dršťkové krokety
Dršťkové krokety
500g celozrnná mouka
250g hovězí dršťky
polévková lžíce lněného semínka
1 vejce
špetka sušeného česneku
bylinky můžeme přidat dle fantazie - např. majoránku, pažitku ...
Hovězí dršťky rozmixujeme a přidáme do mouky. Všechny ingredience v míse zaprcujeme a poté dozaděláme na vále. Těsto by nemělo lepit, ale být "tak akorát" (opopřípadě přidáme ještě mouku).
Pokud máte mlýnek na maso s nástavcem na cukroví, tak kroketky vytvarujte mlýnkem. Je to rychlejší, než těsto válet a vykrajovat. Kousky vyskládáme na plech s pečíčím papírem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme do doby, kdy mají kroketky nazlátlou, hezkou barvu.
Pokud chcete, aby Vám mňamka nějakou dobu vydržela, pečte pozvolna a spíše vysušujte. Trvanlivost ještě zvýšíte tím, že je necháte cca 3 dny na vzduchu, aby dovyschly.
Přeji dobrou chuť!