Hovězí tyčky

Publikováno: 21.11.2014
Autor: Danda Humlová
Zdroj: -
Foto: Danda Humlová

Hovězí tyčky

Potřebujeme:
500g celozrnné mouky
200 – 250g hovězího
2 vejce
špetka sušeného česneku
špetička prášku do pečiva
1 lžíce olivového oleje
voda dle potřeby

Do mísy si nasypeme celozrnnou mouku, přidáme mleté hovězí maso, vejce, česnek, prášek do pečiva, olej a v případě potřeby vodu. Vařečkou začneme vypracovávat těsto, které si potom vyklopíme na vál. Začneme vypracovávat tužší, nelepivé těsto.
Klidně můžeme přimíchat i další mouku.

Po vypracování těsta si ho rozdělíme na několik dílů a vyválíme placky silné cca 3mm a začneme rádýlkem vykrajovat tyčky.
Tyčky dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu, cca 20min. Spíše vysušujeme, než pečeme. Po vychladnutí tyčky přendáme na tác. Pokud je necháte při pokojové teplotě, kde není vlhko, sušenky se více vysuší a tím se jejich trvanlivost prodlouží na hodně dlouhou dobu. 
Přeji mnoho zdařilých povelů

Danda Humlová

Kam dál: 

Domácí játrové sušenky

Jak porozumět řeči psího těla

19 vět, které nechcete slyšet od žádného pejskaře

Barf - kuchařka

99 myšlenek psa, než vás ráno vytáhne ven

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...