Tuňákové sušenky

Publikováno: 21.8.2016
Autor: Jaina Bartáková
Foto: Archiv Jaina Bartáková

Už jste si někdy říkali, že už vás nebaví kupovat různé pamlsky, ve kterých vlastně ani nevíte, co je? Nebo je vaše spotřeba pamlsků příliš velká? Zkuste svému psíkovi pamlsky upéct, tentokrát třeba tuňákové sušenky.

Ingredience:

  • Hrnek mouky (rýžové, kukuřičné, celozrné žitné nebo jakékoli podobné mouky)
  • Hrnek ovesných vloček
  • Plechovka tuňáka (buď v rostlinném oleji nebo ve vlastní šťávě)
  • 1/3 hrnku vody


Postup:

Ovesné vločky rozmixujeme na ovesnou mouku a smícháme s moukou a tuňákem. Vodu přidáme podle potřeby, abychom získali tužší těsto, které půjde rozválet a vykrajovat.

Pomoučníme si vál a těsto rozválíme na plát, dělejte to raději po troškách, jelikož těsto má tendence se trhat, tak ať se s tím tolik netrápíte. Z těsta následně vykrajujeme různé tvary (ty si zvolte podle potřeby, pro menší psíky můžete vykrajovat menší, pro větší psy větší). Já vždycky vykrajuji větší i menší tvary najednou, abych využila co největší množství těsta na jedno vykrájení.

Výsledné sušenky jdou po upečení dobře lámat, takže pokud se vám nechce se sušenkami vykrajovat, můžete těsto jednoduše nakrájet nožem.

Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 175°C, 15-20 minut (do zlatova).

Kam dál: 

Hovězí tyčky

Domácí játrové sušenky

Špenátové sušenky

Narozeninový sulcový dort

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...