Sardinkové sušenky

Publikováno: 14.12.2015
Autor: Monika Hladká
Zdroj: -
Foto: Monika Hladká

Sardinkové sušenky 

2 balení sardinek ve vlastní šťávě
1 rajčatový protlak
500g ovesných vloček
2 vejce
dětská krupička
konopná mouka
makový olej
lněná semínka
voda

Do větší mísy dáme 2 balení sardinek ve vlastní šťávě, 1 rajčatový protlak, 500g ovesných vloček (můžeme použít rozmixované), 2 vejce, zaprášíme dětskou krupičkou a konopnou moukou, přelijeme makovým olejem (výborný zdroj vápníku), přisypeme lehce lněné semínko a dle potřeba přidáme vodu. 

Smícháme v hustou směs, kterou poté rozetřeme na pečící plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na cca 150 - 175 stupňů cca 10-15 minut. 

Po vychladnutí krájíme a podáváme :-) 

Kam dál: 

Špenátové sušenky

Narozeninový sulcový dort

Hovězí tyčky

Domácí játrové sušenky

Probíhající sbírky

Všechny články z této rubriky...